AANDACHT
VOOR IEDEREEN

Geestelijk verzorger Karan Gokoel

Karan Gokoel

karangokoel@outlook.com
06 15 42 05 95

Geestelijk verzorger
Karan Gokoel

''Zingeving is een menselijke behoefte, wat van betekenis is voor iemand geeft zin aan het leven''

Ik ben Karan Gokoel, en de bovenstaande quote is mijn uitgangspunt bij het geven van spiritual counseling aan mensen in de regio Haaglanden. Ik heb een Surinaams-Hindoestaanse achtergrond en laat mij inspireren door het hindoeïsme, hindoe-spiritualiteit, de Surinaamse en Hindoestaanse cultuur, het boeddhisme, numerologie en de vedische astrologie.

Naast mijn academische opleiding in de geestelijke verzorging met een specialisatie in spiritual care heb ik psychologie gestudeerd en heb ik de postacademische ambtsopleiding tot hindoe geestelijk verzorger gedaan.

Ik spreek naast het Nederlands en Engels ook Hindoestaans (Sarnami), Hindi en Surinaams (Sranang Tongo), hierdoor kan ik met mensen die deze talen ook/alleen spreken in gesprek en kan de begeleiding in eigen taal plaatsvinden.

Ik werk vanuit de benadering van de positieve psychologie namelijk; zoeken naar de mogelijkheden om iemand bij te staan in zijn/haar existentiële crisis of bij existentiële thema's. Naast gesprekken geef ik ook yoga, meditatie en mantra-recitatie. Ik sta open om met een ieder in gesprek te gaan die in zijn/haar leven op zoek is naar antwoorden op levens-en spirituele vragen/thema's.

Ik geef scholing in: palliatief/terminale spirituele zorg, multiculturele geestelijke verzorging, ethische dilemma's bij mensen met een migratieachtergrond, hindoe geestelijke verzorging en transculturele psychologie.

Werkgebied:
Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Wassenaar,
Bleiswijk, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Delft, Westland,
Schiedam, Vlaardingen, Maasluis, Hoek van Holland