AANDACHT
VOOR IEDEREEN

Geestelijk verzorgers

Laat ik me even voorstellen, mijn naam is Maurice van der Put en ben sinds 2000 geestelijk verzorger bij mensen thuis.

Het samen op zoek gaan naar iemand wortels en wat voor iemand  belangrijk is en waarom, blijft me boeien en inspireren. Graag ga ik met u op ontdekking. Meer informatie kunt u vinden op www.depastoralepartner.nl

Luisteren naar wat u doormaakt, wat er bij u leeft of wat het met u doet, daar is het mij als geestelijk verzorger om gelegen. Horen ook naar wat er niet gezegd of uitgesproken wordt maar wel tussen de regels kan worden opgepikt.
Dit mooie werk waarbij je op unieke wijze bij iemands leven betrokken raakt, soms maar even af en toe wat langer maakt me blij. Samen bewust stil te staan bij het verhaal dat iedereen heeft...

Ik mag daarbuiten me graag  bezig houden met klimmen en mountainbiken en heb ik een bijzondere interesse in de ethiek van de zorg en theologie.

Na vele jaren als verpleegkundige te hebben gewerkt in het ziekenhuis, de psychiatrie en de thuiszorg, heb ik na mijn studie theologie de overstap gemaakt naar geestelijk verzorger in de ouderenzorg (2002). De grote en kleine levens- en geloofsvragen hebben mij altijd geboeid. Volgens mij raken we in de leerschool van het leven nooit uitgeleerd wat betreft het ontwerpen, bouwen en bewonen van een menswaardig bestaan. Mijn eigen levensoriëntatie is verbonden met aloude levensbeschouwelijke stromingen en ook laat ik me inspireren door hedendaagse vormen van zingeving. Leven vanuit innerlijke ruimte in verbinding met jezelf, anderen, de natuur en de wereld om je heen heeft mijn volle aandacht.